Türkiye’nin kader seçimleri yaklaşırken seçim haberciliği eğitim seferberliği

Kurulduğu andan itibaren 8 seçim haber takip ağı deneyimi yaşayan dokuz8HABER bu tecrübesiyle Türkiye’nin kader seçimlerine hazırlanıyor. Bu kapsamda “Seçim Haberciliği Eğitimi” için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonuyla Türkiye’nin her noktasından güvenilir haber akışı sağlayacak olan dokuz8HABER, dokuz8AKADEMİ‘nin desteğiyle ülke çapında “Seçim Haberciliği Eğitim Programları” düzenlemeye başladı.

Bugüne kadar 1000’e yakın dersten oluşan 100’e yakın eğitim programıyla 2500’ü aşkın gazeteci, yurttaş habercisi, sivil toplum temsilcisi ve öğrenciye medya eğitimleri veren dokuz8AKADEMİ, seçim haberciliği eğitimleriyle ülke çapında binlerce kişiye ulaşmak üzere tam bir seferberlik başlattı. Birbirinden önemli konu başlıklarında uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle daha güçlü bir seçim haberciliğinin altyapısını adım adım inşa ediyoruz.

Banner - Secim - 1 Mayıs

Türkiye’nin dört bir yanında düzenleyeceğimiz seçim haberciliği eğitimlerine katılmak ve #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve Yurttaş Haber Takip Ağı’nın bir parçası olmak istiyorsan başvur, biz seni arayalım.

dokuz8HABER’in haber portalından ve tüm sosyal medya hesaplarından, dokuz8AKADEMİ’nin web sitesinden bize ulaşabilirsin.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA EĞİTİMLER

Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı 4-6 Kasım 2021’de İzmir’de ilk buluşmayı gerçekleştirdi. Ardından Karadeniz’in üç ayrı bölgesinde eğitimler düzenlendi. 18-20 Kasım 2021’de Hopa, 6-8 Ocak 2022’de Samsun, 3-4 Mart 2022’de Karadeniz Ereğli’de düzenlen eğitimlerin ardından İstanbul’da bir “Türkiye Buluşması” gerçekleştirildi. 29-30 Temmuz günlerinde İstanbul’da düzenlenen buluşmaya Türkiye’nin dört bir yanından katılan gazeteciler ve yurttaş haberciler Türkiye’nin kader seçimine giderken hazırlıkları gözden geçirdi, atılacak somut adımları ele aldı. Türkiye Buluşması’nı 24-26 Ağustos’da Van’da düzenlenen bölge eğitimi takip etti. 11-13 Kasım’da yapılan Ege Bölge Eğitimi’nin adresi ise İzmir oldu.

ONLİNE EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTİM VİDEOLARI

dokuz8AKADEMİ “seçim haberciliği” konusunda yüz yüze eğitimleri esas almakla birlikte çok daha fazla insana ulaşabilmek için online eğitim programları da düzenleyecek. Seçim güvenliği ve seçim haberciliği alanındaki en temel sorulara yanıt veren eğitim videoları dokuz8AKADEMİ’nin web sitesinde yerini alacak; gazetecilerin, yurttaş habercilerinin ve ilgili tüm yurttaşların erişimine açılacak.

#SEÇİM2023 EGE BÖLGE AĞI KURULDU

İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen Ege Bölge Eğitimi’nin ardından “#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu Ege Bölge Ağı”nın kuruluşu da ilan edildi. dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici “Artık yoğun bir tempoyla çalışmaları sonuç verecek noktaya taşımak istiyoruz” dedi. Katılımcılar da seçimlerde medyanın rolünün önemine dikkat çektiler, bölgesel örgütlenmeler için adımlar atmak gerektiğini vurguladılar.

SIRADA MANİSA VE ADANA VAR

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyona ve dokuz8AKADEMİ’nin “Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı” kapsamında sıradaki adresi Manisa. 26 Kasım’da Manisa’da yerel gazeteciler ve yurttaş habercilerin katılımıyla bir günlük bir eğitim gerçekleştirilecek. Ardından Adana, Mersin, Hatay ağırlıklı katılımla Çukurova Bölge Eğitimi Adana’da kısa süre içinde hayata geçirilecek. Seçim Haberciliği Eğitim Programı Türkiye’nin dört bir yanında giderek artan bir tempoyla yoluna devam edecek.

Banner - Secim - 1 Mayıs-1

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin