featured

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ Van’da “seçim haberciliği” eğitimi düzenliyor

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ, İstanbul, Karadeniz ve Ege’nin ardından Van’da seçim odaklı bir bölge eğitimi düzenliyor. Yerel medya ve yurttaş habercileri seçim güvenliği ve izlemesi konusunda geliştirmeyi hedefleyen eğitime, Doğu ve Güneydoğu’daki pek çok ilden katılım olacak.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ tarafından düzenlenen Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı, 24-25-26 Ağustos tarihlerinde Van’da olacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitim için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gazeteciler ve yurttaş haberciler başvurabiliyor. #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu İzmir ve Karadeniz’in üç ayrı bölgesinde HopaSamsun ve Ereğli‘de düzenlediği eğitimlerin ardından geçen ayın sonunda İstanbul’da Türkiye Buluşması gerçekleştirmişti.

Yerel medya kuruluşları, aktif habercilik faaliyeti yürüten veya yürütmek isteyen yerel gazeteciler, yurttaş haberciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımına açık olan eğitim programının konu başlıkları arasında medyadaki dönüşüm ve teknik bilgilendirmelerin yanı sıra seçim güvenliği, seçim haber takibi, ihlal tespits gibi başlıklar öne çıkıyor.  Alanında uzman isimler tarafından verilecek eğitimler arasında, “Pandemi sonrası dünyada medyanın dijital dönüşümü, yeni medya”, “Dijital çağda haber kavramı ve haberin dönüşümü”, “Yerel medya ve yurttaş haberciler için mobil odaklı video haberciliği”, “Seçim izleme, ihlal tespiti ve raporlama”, “Seçim güvenliği kapsamında seçim haber takibinin önemi, öne çıkan yönleri ve dokuz8HABER deneyimi”, “Habere Hak Odaklı Yaklaşım ve farklı alanlardaki uygulama örnekleri”, “Haber için sosyal medya ve sosyal medya araçları”, “Dijital çağda yalan haber ve veri doğrulama” başlıkları yer alıyor.

Üç gün sürecek Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı’na linkteki formdan başvurmak mümkün. Ücretsiz olan eğitim için yaptığı başvuru kabul edilen katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacak.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin