featured

Seçim 2023: Seçim Haberciliği Eğitim Programı Adana’da gerçekleştirdik

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ile dokuz8AKADEMİ’nin düzenlediği “seçim haberciliği eğitimi” Adana’da gerçekleştirdi. 22 Aralık’ta başlayan eğitim 24 Aralık günü sertifika töreni ile sona erdi,

Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitimi Çukurova Bölge Programı’na Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep’ten 30’a yakın gazeteci, öğrenci ve sivil toplum aktivisti katıldı. İlk gün dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici’nin Yerel Medya Koordinasyonu ve seçim süreci hakkında bilgi verdiği konuşmayla başlayan eğitim programında İz Gazete, Habere Güven ve Birbuçuk TV üzerinden farklı yerel medya deneyimleri ve sürdürülebilirlik tartışıldı. İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, Habere Güven kurucusu Güven Boğa ve Birbuçuk TV Genel Yayın Yönetmeni Armağan Kabaklı’nın deneyimlerini paylaştığı bu bölümün ardından dokuz8HABER Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara “Dijital çağda haberin dönüşümünü” anlattı. “Haber nedir?” sorusuna yanıt aradı.

ALANINDA UZMAN EĞİTİMCİLER SUNUMLAR YAPTI
Alanında uzman eğitimcilerin gerçekleştirdiği eğitimler ikinci gün yine Mustafa Kara’nın “Habere hak odaklı yaklaşım ve farklı alanlardaki uygulama örnekleri” başlıklı sunumuyla başladı. Deneyimli gazeteci Sibel Hürtaş’ın “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Odaklı Habercilik” sunumunda farklı örneklerle medyanın durumu ve gazetecilerin dikkat etmesi gerekenler konuşuldu.
Bağımsız Seçim İzleme Platformu’ndan Nejat Taştan “Seçim izleme, ihlal tespiti ve seçim ihlallerini raporlama” konulu sunumuyla farklı dönemlerdeki seçim izleme deneyimlerini aktardı, seçim sürecinde yaşanan hak ihlalleri konusunda bilgi verdi. Yerel Medya Koordinasyonu’ndan gazeteci Bekir Güneş de seçim sürecinde yerel medyanın rolünü örnekleriyle anlattı.
Eğitim programının 3. günü olan 24 Aralık Cumartesi gün Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkan Saka “Haber için sosyal medya ve sosyal medya araçları” başlıklı bir sunum yaptı. Erkan Saka’nın ardından Dijital Yapımcı Sinem Cender Saka, Youtube yayıncılığı ve bu alandaki habercilik örneklerini anlattı. Eğitim programı Ercan Yılmaz ve Nurcan Seven’in “Mobil odaklı video haberciliği” sunumu ve sertifika töreni ile sona erdi.

HER BÖLGEDE EĞİTİMLER

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ tarafından düzenlenen Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı daha önce de pek çok kentte gerçekleştirildi.  İzmir ve Karadeniz’in üç ayrı bölgesinde HopaSamsunEreğli’de düzenlen eğitimlerin İstanbul’da Türkiye Buluşması gerçekleştirmiş, 24-26 Ağustos’da Van’da bölge eğitim programı gerçekleştirilmişti. İzmir’de düzenlenen eğitim programı sonrası Ege Bölge Ağı kuruldu, hemen ardından Manisa’da bir günlük bir seçim haberciliği eğitim programı hayata geçirildi. Seçim haberciliği eğitimlerini tüm yurda yayması planlayan dokuz8AKADEMİ, bu amaçla bir eğitim seferberliği de başlattı. Seferberlik kapsamında somut bir yüz yüze eğitim planı olmasa da bu linkten başvuru yapmak ve sıradaki yüz yüze ve online eğitimlerden haberdar olmak mümkün.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin