featured

MediaBarCamp Lab’ın ikinci modülü başlıyor

Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) ve FABEL ortaklığıyla yürütülen MediaBarCamp Lab’in ikinci modülü 9 Şubat Çarşamba başlıyor. Hikaye anlatıcılığına odaklanılacak bu modülde veri haberciliği ve araştırmacı gazetecilik üzerine çevrimiçi bir seminer de verilecek. 

Hikaye anlatma ve medya araçlarını kullanma becerilerinin geliştirilmesi konusunda bir eğitim serisi olarak planlanan MediaBarCamp Lab, farklı alanlarda çalışan aktivistlerin, sivil toplum temsilcilerinin, sanatçıların, gazetecilerin ve aktif yurttaşların katılımıyla devam ediyor. 12 Ocak’ta başlayan ve veri doğrulamaya odaklanan çevrimiçi eğitim serisinin ilk modülünde “yalan haberi tespit etme” konusuda bilgi verildi. Ayrıca katılımcılar kendi hikayelerini ve projelerini de oluşturmaya başladı. Eğitimin 9 Şubat Çarşamba günü başlayacak ikinci modülünde ise, katılımcılar hikaye ve projelerini geliştirirken bir yandan da hikayelerini anlatmaya başlayacaklar.

YÜZ YÜZE BULUŞMA EYLÜL’DE SEFERİHİSAR’DA

13 Nisan’da tamamlanacak çevrimiçi eğitim serisinin ardından 2-4 Eylül 2022 tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da yüz yüze bir buluşma gerçekleştirilecek. Belarus, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Romanya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden en az 25 akivist ve Türkiye çapında farklı arka planlara sahip 50’den fazla  katılımcının yer aldığı buluşmayla uzun soluklu iş birliklerinin oluşturulması amaçlanıyor.

MEDIABARCAMP NEDİR?

Farklı alanlarda çalışan aktivistlerin, projeler ve girişimcilik konusundaki deneyimlerini, başarılarını, kullandıkları araçları, faydasını gördükleri yaklaşımaları paylaşmak üzere bir araya geldiği bir alan olan MediaBarCamp, Litvanya’da yaklaşık 20 yıldır yapılan MediaBarCamp’ten alınan ilhamla ortaya çıktı.

Proje hakkında detaylı bilgi için mediabarcamp.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin