featured

dokuz8AKADEMİ Batı Karadeniz’e geliyor!

dokuz8AKADEMİ tarafından Karadeniz genelinde düzenlenen Hak Temelli Yeni Medya Eğitimleri’nin üçüncüsü, 3-4-5 Mart tarihlerinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilecek. Daha önce Hopa ve Samsun eğitimlerini gerçekleştiren dokuz8AKADEMİ’nin yerel medya ve yurttaş haberciler İçin düzenlediği eğitimlere katılım ücretsiz.

“Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Hak Temelli Yeni Medya Eğitimi” Batı Karadeniz programı başlıyor. 3-4-5 Mart tarihlerinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitim için Zonguldak’ın yanı sıra Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce’den de katılımlar kabul ediliyor. Kent dışından gelen katılımcıların yol ve konaklamalarının karşılandığı eğitim programı için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ayrıca eğitim programına katılanlar edindikleri bilgileri haber üretim süreçlerinde kullanacak ve katılımcıların telif karşılığı haber yapması teşvik edilecek.

Yerel medya kuruluşları, aktif habercilik faaliyeti yürüten veya yürütmek isteyen yerel gazeteciler, yurttaş haberciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımına açık olan programda zengin bir eğitim içeriği yer alıyor.

EĞİTİM PROGRAMINDA YER ALAN BAŞLIKLAR

Eğitim programında pandemi dönemi dijital dönüşümden hak temelli gazeteciliğe, mobil odaklı video habercilikten yerel medya için proje yazımına pek çok önemli başlık yer alıyor. “Pandemi Sonrası Dünyada Medyanın Dönüşümü ve Yeni Medya“, “Dijital Çağda Haber Kavramı ve Haberin Dönüşümü”, “Mobil Odaklı Video Haberciliği”, *Haber İçin Sosyal Medya ve Sosyal Medya Araçları”, “Haberde Toplumsal Cinsiyet Odaklı Yaklaşım ve Deneyimler”, “Hak Temelli Habercilik Yaklaşımı”, “Yalan Habere Karşı Veri Doğrulama”, “Dijital Çağda Veri Güvenliği”, “Gazeteciler için Psikolojik Özbakıma Giriş” gibi başlıkların yer aldığı prgramda ayrıca “Yerel Medya için Proje Hazırlamak” başlıklı bir eğitim de yer alıyor.

dokuz8AKADEMİ’nin Batı Karadeniz eğitim programına katılım başvurusu yapmak için linke tıklamak yeterli

 

 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin