featured

#dokuz8BÜLTEN: Mart 2022’de Neler Yaptık?

#dokuz8HABER8Yaşında Türkiye’nin kader seçimlerine hazırlanıyor. dokuz8HABER’in çağrısıyla kurulan #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ‘Adil Seçim İçin Seçim Güvenliği Platformu’nda yerini aldı. Seçim Haber Takip Ağı ve 1 Mayıs hazırlıkları başladı, eğitimler ve projeler devam ediyor. #dokuz8 yeni ekip arkadaşları arıyor.

2013 Gezi direnişi günlerinde ilk kuruluş adımları atılan ve yayın hayatına 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde başlayan dokuz8HABER 8. yıl dönümünü geride bıraktı.

Yeni yaşına Türkiye’nin kader seçimleri olan #Seçim2023’e yönelik hazırlıklarını yoğunlaştırarak giren dokuz8HABER’in çağrısıyla kurulan #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve Yurttaş Haber Takip Ağı “Adil Seçim İçin Seçim Güvenliği Platformu”na katıldı.

dokuz8HABER #Seçim2023 Haber Takip Ağı çalışmalarına başladı

Seçim haber takip ağına katılmak isteyen yurttaş haberciler, gazeteciler ve seçim güvenliğini önemseyen yurttaşların başvurusu için de ilk çağrı yapıldı ve başvuru formu açıldı. dokuz8HABER’in ve #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu’nun seçim haber takip ağı çalışmaları www.sendennehaber.net adresinden yürütülecek. Başvuru formuna da aynı adresten ulaşabilirsiniz.

8 Mart ve 21 Mart’tan 1 Mayıs‘a hayatın ritmi dokuz8’de atıyor

dokuz8HABER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Newroz/Nevruz kutlamalarında Türkiye’nin 30 farklı kentinde 58 farklı muhabirle haber takibi yaptı.

Şimdi sırada 1 Mayıs 2022’ye yönelik “Nerede 1 Mayıs  orada dokuz8” hedefiyle hayata geçirilecek olan #1M22 Özel Haber Takip Ağı var.  #1M22 Özel Haber Takip Ağına katılım için de başvuru formu açıldı ve duyuruldu. Haber ağına katılım için linkteki formu doldurabilirsiniz.

dokuz8AKADEMİ Batı Karadeniz’deydi

dokuz8AKADEMİ’nin Karadeniz bölgesinde yürüttüğü Hak Temelli Yeni Medya Eğitimleri’nin üçüncü ve son bölümü 3-5 Mart tarihleri arasında Karadeniz Ereğli’de gerçekleşti. Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Bolu ve Kocaeli’den 15 yerel medya kuruluşuna mensup 21 gazeteci ile farklı üniversitelerden iletişim fakültesi öğrencilerinin katıldığı programın sonunda “Karadeniz Yerel Medya Koordinasyonu” için adımlar atıldı. Eğitimin ardından katılımcılar tarafından hazırlanan haberler sitemizde yayınlanmaya başlandı.

 

Youth News Exchange programı kapsamında Barselona’da eğitim verildi

European Association for Local Democracy (ALDA) ve Platoniq+ ile birlikte yürütülen proje kapsamında 14-18 Mart tarihleri arasında Barselona’da yüz yüze bir eğitim düzenlendi. Yapılan eğitime dokuz8AKADEMİ’den uzmanlar katılarak “Sosyal Medya Araçları”, “Yurttaş Habercilik” ve “Kampanyacılık” alanında eğitimler verdiler.

Araştırmacı Gazetecilik Projesi tamamlandı

International Center for Journalists (ICFJ) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Nesil Araştırmacı Gazetecilik” projesi tamamlandı. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen iki eğitime katılan 24 gazetecinin hazırladığı telifli haberler arasından gerekli koşulları yerine getiren 16 haber seçildi ve dokuz8HABER’de ve proje katılımcısı gazetecilerin çalıştığı farklı haber mecralarında yayınlandı. Haber dosyalarını hazırlayan gazetecilerin yaşadıkları süreç ve karşılaştıkları zorlukları anlattıkları video programlar ve podcastler de kamuoyunun ilgisine sunuldu. Haberlerin bir kısmı ise İngilizce olarak da yayınlandı.

dokuz8MEDYA yeni çalışma arkadaşlarını ve staj programı katılımcılarını arıyor

Editör ve Proje Koordinatörü iş ilanlarımıza ve Staj Programımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

dokuz8HABER’e Danimarka’dan ziyaret

Danimarka’nın Føljeton yayın organında çalışan gazeteci Emma Louise Stenholm’un Kadıköy ofisimizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Gökhan Biçici’yle Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü  ve dokuz8’in deneyimleri hakkında yaptığı röportaj yayınlandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin