featured

Ege Bölgesi’nden gazeteciler #seçim2023 Eğitim Programı’nda buluştu

Yaklaşan seçimler öncesi dokuz8AKADEMİ tarafından hazırlanan #seçim2023 eğitim programlarının ilki 4-6 Kasım tarihlerinde İzmir’de yapıldı. Seçimlerde haber takibi başta olmak üzere pek çok başlıkta eğitim verildi.

dokuz8AKADEMİ #seçim2023 Eğitim Programları yolculuğuna İzmir’den başladı. #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu çalışmaları kapsamında ilk eğitim Ege Bölgesi’nden yerel gazetecilere yönelik olarak 4-6 Kasım 2021 tarihlerinde İzmir’de hayata geçirildi. İzmir, Manisa, Muğla, Milas gibi kentlerden 7 yerel medya kuruluşundan gazeteciler ve sivil toplum alanından yurttaş haberciler olmak üzere 18 katılımcıyla hayata geçirilen eğitim programında Bağımsız Seçim İzleme Platformu kurucularından ve Eşit Haklar Derneği temsilcisi İnsan Hakları Savunucusu Nejat Taştan da eğitim verdi. Eğitim sonrası Ege Yerel Medya Koordinasyonu girişimi kuruldu.

ZENGİN EĞİTİM İÇERİĞİ

Eğitim kapsamında “Haber nedir?”, “Seçimlerde Haber Hakibi”, “Yalan Habere Karşı Veri Doğrulama”, “Video Odaklı Mobil Habercilik”, “Dijital Güvenlik” başta olmak üzere pek çok önemli başlıkta eğitim verildi. ‘Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler için Sosyal Medya Araçları Atölyesi”, “Habercilikte Toplumsal Cinsiyet Odaklı Yaklaşım” ve “Habercilikte Hak Odaklı Yaklaşım” gibi başlıklar da büyük ilgi gördü.

dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, eğitimin sonunda yaptığı konuşmada, yaklaşan seçimin kritik önemde olduğunu hatırlattı, seçimlerin doğru biçimde izlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin