featured

dokuz8HABER ‘Yerel Medya odaklı video habercilik eğitimi’ düzenledi

dokuz8HABER’in 51’inci eğitim programı da olan “Yerel Medya için Video Habercilik Eğitimi” İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Samsun, Bursa, Edirne’den Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8HABER Ağı temsilcilerinin katılımıyla hayata geçirildi.

dokuz8HABER’in 51’inci eğitimi olarak 8-9-10 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ‘Yerel Medya İçin Video Habercilik Eğitimi’ne İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Samsun, Bursa, Edirne’den dokuz8HABER ve yerel medya koordinasyonu temsilcileri katıldı.

UYGULAMA ODAKLI VİDEO HABERCİLİK EĞİTİMİ

Üç gün süre eğitimin ilk yarım gününde ‘Dünya’da ve Türkiye’de Video Odaklı Mobil Habercilik’ ve ‘Video Haberciliği’ odakl teorik bir çerçeve anlatılırken, daha sonra uygulama odaklı atölye çalışmasına geçildi. Bu atölye kapsamında katılımcılar 6 gruba bölünerek habere gönderildi. Bir gün boyunca sahada farklı haberler yapan katılımcılar, haberlerini eğitmenlerin gözetiminde kurgulayarak sundular. Tek tek haberlerin birlikte değerlendirildiği tartışma bölümlerinin ardından, masa üstü kurgu da anlatıldı. Eğitimin ardından yapılan değerlendirme toplantısında hem eğitim içeriği hem de genel olarak dokuz8HABER’in Kasım ayı çalışmaları ele alındı ve bazı görevler belirlendi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

dokuz8AKADEMİ ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin